Eerste werkdag als innovatiepromotor

Mijn eerste werkdag: geen eigen werkkamer meer met bureau, geen secretaresse, maar wel reacties in de trant van: Ben je uit je functie gezet? Wil je dit echt?

Heb een kop koffie nodig om mijn gedachten te ordenen. In twee gesprekjes van amper een half uur heeft mijn algemeen directeur Piet van Staalduinen gevraagd of ik mijn eigen netwerk wil kapitaliseren voor Syntens en daarmee de zichtbaarheid voor het innovatienetwerk voor ondernemers kan vergroten richting de media en politiek. Ook de huidige kredietcrisis vereist een wat andere positionering van Syntens richting de meer dan 10.000 ondernemers die jaarlijks worden gesteund op het gebied van vernieuwingen. Ik krijg de vrije hand om hier gedurende een jaar werk van te maken en mag mij een functienaam geven waarvan ik denk dat deze mij helpt. Als tegenprestatie word ik ontheven van mijn managementtaken als manager corporate communicatie.

Tegen zo’n aanbod zeg ik spontaan direct volmondig ja. Maar op de eerste werkdag constateer ik dat ik als nummer tien van een voetbalteam voor een leeg doel sta om te scoren, maar ook een bal en medespelers mis. Ik moet mijzelf eerst innoveren om te ontdekken wat ik wil en kan doen. Ik ben eigenlijk een zzp-er in een netwerkorganisatie van ruim 300 collega’s geworden.
Mijn eerste stap is een weblog op te zetten met Jaap Stronks, zodat anderen straks kunnen beoordelen wat ik heb gedaan en vooral wat ik heb kunnen betekenen voor Syntens. Transparantie in de publieke sector is een plicht, maar kan ook een recht zijn.
Het uitbouwen van mijn netwerk als innovatiepromotor is begonnen.
Jaap geeft mij in elk geval als sociaal mediastrateeg alvast wat tips.

2 reacties op “Eerste werkdag als innovatiepromotor

  1. Herman,

    Veel succes met je nieuwe job als innovatiepromotor!! Een mooie 2.0 upgrade van je functie….! Goed om te zien dat je Twitter, weblog en Linkedin gebruikt om innovatie te promoten. Volgens mij tools waar we als Syntens nog veel te weinig gebruik van maken!

    Groeten Richard

  2. Mooie weblog Herman! Ik blijf hem volgen…. succes
    Corry

Reacties zijn gesloten.