Slimmer werken in MKB krachtcentrale

kootwijk
Dit is een speciaal bericht voor mijn social community, die inmiddels bestaat uit 250 unieke bezoekers van mijn weblog, 350 persoonlijke LinkedInrelaties, 70 Twittervolgers, 30 collega’s met wie ik Yammer en nog enkele LinkedIngroepen die ik zelf heb opgezet of waar ik lid van ben.
Ik wil graag ondernemers mobiliseren voor de MKB krachtcentrale op donderdag 12 november in Radio Kootwijk (nabij Apeldoorn). Op die dag worden activiteiten georganiseerd die inzichten en inspiratie geven voor slimmer werken. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die samen met ondernemende medewerkers zorgvuldig omgaan met tijd en talenten een extra productiviteitsgroei van 12 procent kunnen realiseren. Dat kan het verschil zijn tussen stilstaan en vooruitgaan als ondernemer…
En daarnaast wil ik graag zelf experimenteren met slimmer werken via mijn eigen social networks. Ik hoop dat jullie meedoen….
Wat is slimmer werken? Slimmer werken vertaalt zich in meerwaarde creëren voor een onderneming en dat leidt doorgaans tot meer omzet. De essentie is dat de ondernemer daarbij samen met zijn werknemers (“zijn menselijk kapitaal’) kijkt naar het optimaliseren van de werkomgeving. Een ‘mensgerichte’ organisatie is meestal flexibeler, dynamischer en speelt sneller en gemakkelijker in op nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de huidige recessie.
Kernmerken zijn daarbij: veilige omgeving, open communicatie, flexibilisering van werktijden, andere manieren van managen. Op donderdag 12 november kun je dat ervaren en zien hoe dat werkt. Aansprekende gastsprekers (oa Paul de Blot, hoogleraar spiritualiteit op Nijenrode en Leen Zevenbergen, auteur van de bestseller “Vandaag laat ik mijn baard staan”), maar vooral ondernemers verzorgen presentaties en delen kennis. De sessie duurt van 9.00 tot 17.00 uur. De inschrijving staat open voor ondernemers met vijf of meer werknemers. Deelnemers betalen een bescheiden vergoeding van 50 euro … en gevraagd een medewerker mee te nemen! Voor meer informatie en aanmeldingen, klik hier.
Zelf heb ik als opdracht meegekregen het programma ook verder vorm te geven (op een slimme manier) en het evenement verder uit te dragen. Dat doe ik dus op deze manier.
Ik ben op zoek om het resultaat van het programma slimmer werken nader vorm te geven. Ik ben daarom zowel intern als extern op zoek naar indicatoren waar je aan kan denken als we praten over slimmer werken.
Ik kan mij voorstellen dat een zelfroosterende ploeg in een fabriek al heel innovatief is, maar dat flexibele werktijden in de creatieve sector weer een vanzelfsprekendheid is. Graag hoor ik vanuit de verschillende sectoren wat wenselijk is en al wat wordt gedaan. Ik kijk uit naar jullie reacties en op donderdag 12 november in Radio Kootwijk wil ik laten zien wat ik er mee ga doen.

Één reactie op “Slimmer werken in MKB krachtcentrale

 1. Slimmer werken vind ik een organisatie die wordt geleid door een directeur die out of the box durft te denken en werken. Met het programma Resultaat gericht ondernemen in Limburg boeken we daar bijzondere resultaten mee, resulterend in meer winst.

  Ik noem daarbij graag twee verschillende voorbeelden:

  Bij Van Houthem papier heeft de algemeen directeur en eigenaar de dagelijkse leiding voor een belangrijk deel uit handen gegeven om zich te richten op nieuwe businessmodellen. Dat legt de organisatie geen windeieren.

  Een eigenaar van een fitness/welness keten is op interimbasis voor de semi-overheid gaan werken. Dat heeft geleid tot andere aandeelhouderschappen in zijn eigen bedrijf, maar vooral tot nieuwe allianties. Zijn bedrijf is nu verankerd in netwerk van gemeenten, ziekenhuizen, preventieprojecten door nieuwe contacten met ziekenhuizen, verzekeringen en andere overheidsinstanties. En tegelijk zijn semioverheidsinstellingen die hij nu aanstuurt commerciëler (winstgevender) gaan opereren.

  Steffen de Lange

  Innovatieadviseur Syntens

  Projectleider resultaat gericht ondernemen

Reacties zijn gesloten.