Slimmer werken met Paul de Blot (84)

sdc10547Slimmer werken is (meer) dan werken met zelfroosteren met flexibele werktijden, slimmer reizen met een NS business abonnement en het organiseren videoconferenties, die reistijd besparen.
Tijdens het evenement MKB Krachtcentrale in Radio Kootwijk opende prof. Dr. Paul de Blot (84) de ogen van ruim 300 ondernemers met zijn lezing over business spiritualiteit en wat de essentie van slimmer werken eigenlijk is. De hoogleraar van Nyenrode ontpopte zich als een roerganger met zijn lezing dat de grote veranderingen zit in het samenwerken en het continu leren veranderen. ,,Op het moment dat je afstudeert, is je diploma al verouderd, want de omgeving verandert tegenwoordig radicaal’’, zo houdt hij zijn studenten altijd voor. ,,Naast kennis draait het vooral om ervaring opdoen.’’
Van de ondernemers die failliet gaat, komt dat slechts 10 procent door gebrek aan kennis (,,En die kennis is nota bene veelal te koop bij een interim-manager’’). In 30 procent is sprake van gebrek aan samenwerking en in de meeste gevallen (60 procent) komt het door gebrek aan visie, idealisme, eenheid en inspiratie, zo hield Blot zijn gehoor voor.
Als overlever van een jappenkamp had Blot nog een subtiel advies voor de westerse manager/ondernemer. ,,We zien wat we denken en we zeggen wat we zien, maar we observeren in de westerse wereld niet meer. In China zeggen ze op alle reacties ja, maar wat zegt dat?’’

Henk-Jan Winkeldermaat van Punkmedia legt het prachtige betoog vast.

Paul de Blot @ MKB Krachtcentrale from punkmedia on Vimeo.

In Radio Kootwijk spaken ook Leen Zevenbergen en Joyce Meuzelaar, maar zoals een van de aanwezige ondernemers het verwoordde: ,,Na de opening door Paul de Blot was de dag al geslaagd. Maar gelukkig ben ik langer gebleven, want het complete programma heeft mij geboeid.’’
Met een eigen webcamrecorder heb ik niet alleen de reacties gefilmd, maar ook de inspiratiemarkt bezocht en de aanwezige leveranciers gevraagd in een minuut uit te leggen wat zij kunnen betekenen voor ondernemers die slimmer willen werken en daarmee hun productiviteit (tot 12%) willen verhogen.
Hierbij een programmering:
Reacties:
– Organisator Anke Wiersma kijkt terug en blikt vooruit (2.24)
Ondernemer schetst zijn verwachtingen
vooraf (45 sec)
Ondernemers geïnterviewd bij de uitgang (6.14)
Oudere bezoeker denkt nog steeds nieuw (55 sec)

Inspiratiemarkt (een minuut per kennisleverancier)
1. Met een bedrijfsopstelling begrijp je anderen en je jezelf beter
2. Durf te vragen (en betaal voor de ontvangen waarde)
3. Bedrijfsastrologie
4. Scene schoppen met non verbale communicatie
5. Tribe of noise gebruikt muziek slimmer
6. Kreanova introduceert nieuwe brainstormtechniek
7. Interactief theater om je communicatie te verbeteren
8. Annie Osinga en het effect van aandacht vragen
9. Equilibre zorgt voor energie in bedrijven
10. D&F consulting over veilig innoveren
11. Speel teambrain met Nederlands centrum voor Sociale Innovatie
12. EOS communicatie zorgt online voor slimme oplossingen
13. Jongleren is de kunst van blijven leren
14. Scan jezelf en mogelijke zakenpartner
De laatste workshop heb ik zelf ook direct in de praktijk gebracht. En inderdaad de uitkomst klopt voor meer dan 80 procent… (zoals beloofd). Als herinnering krijg je profiel om nog beter te matchen met nieuwe zakenpartners en medewerkers. Bij deze.
1258059067_hermanpoos_banner

4 reacties op “Slimmer werken met Paul de Blot (84)

  1. Pingback: Tweets die vermelden Slimmer werken met Paul de Blot (84) | Syntens Innovatiepromotor -- Topsy.com

  2. Pingback: uberVU - social comments

  3. Hoi !
    Helaas kon ik alleen de eerste spreker, Paul de Blot, horen en zien spreken in het echt. En heb nog een workshop (vooruitspeeltheater) meegedaan en toen moest ik weg. Ik hoop heel erg dat er nog een keer zo’n event komt. Ik was enorm onder de indrukl en ging zelfs met dat kleine beetje wat ik van de hele dag heb meegekregen zeer geinspireerd weer weg !
    EN dit is een heel mooi, sprekend en echt verslag van die geweldig inspirerende dag. Mijn complimenten.
    Finn

Reacties zijn gesloten.