Twitteren over staatssecretaris Jack de Vries

Jack de Vries in sporttenue

Jack de Vries in sporttenue

Het onderhouden van een politiek netwerk is een van mijn vele leuke taken als innovatiepromotor. Dat betekent onder meer kamerleden informeren over wat er speelt rondom innovatie en het MKB, werkbezoeken organiseren, bedrijven die een politiek steuntje in de rug nodig hebben in contact brengen met “Den Haag”, maar ook soms lobbyen voor een nieuwe activiteiten waar het bedrijfsleven mee geholpen kan worden.
Een van de prettigste en meest toegankelijke politici vind ik Jack de Vries. Hij was persoonlijk adviseur van de minister president en is tegenwoordig staatssecretaris van defensie.
Jack snapt het spel van de media, maakt daar ook goed gebruik van, is 24 uur per dag bereikbaar -ook als het echt spannend is en heeft invloed. Toevallig kwam ik hem weer eens tegen bij de opening van het parlementaire jaar, traditioneel een sportwedstrijd, bestaand uit een helft hockeyen en een helft voetballen op het veld van HDM in Den Haag.
De aanwezigheid van politieke coryfeeën als Erica Terpstra (NOC*NSF), minister Andre Rouvoet (jeugd en gezin) en staatssecretaris Jet Bussemaker (sport) verbleekte bij de aankomst van Jack. Samen met judoka Deborah Gravenstijn, en na haar zilveren Olympische medaille werkzaam voor defensie, arriveerde hij per helikopter op het veld. Alle aandacht ging daarbij natuurlijk uit naar het kleurrijke koppel.
Sportief en spontaan liet Jack zich direct ook verleiden om sportkleding aan te doen en mee te sporten. Spontaan maakte ik een live twitter verslag van Jack de Vries. Want ook op dat vlak onderscheidt de politicus zich. Hij maakt dankbaar gebruik van de nieuwe media zoals twitter waarmee je met een korte boodschappen permanent in contact kan blijven met een vaste groep van volgers (soms enkele duizenden) die ook op jouw boodschappen kunnen reageren.
De wedstrijd tussen de politici en een groep jongeren, gecoacht door Edgar Davids die zich inzet voor het straatvoetbal, maakte onderdeel uit van discussies over vernieuwingen (innovaties!) in de sport. Gedurende vier jaar mogen meer dan 100 sportverenigingen experimenteren met nieuwe sportconcepten. Hiervoor zijn 15 proeftuinen aangelegd met uiteenlopende experimenten. Van nieuwe competitievormen voor 45+ voetballers tot gerichte acties om nieuwe Nederlanders meer te laten sporten (De Sportbank) tot een sportboulevard in Enschede waar scholen, verenigingen en een gezondheidscentrum samenwerken voor een 365 dagen aanbod met flexibele lidmaatschapsvormen, huiswerkbegeleiding en naschoolse opvang.

3 reacties op “Twitteren over staatssecretaris Jack de Vries

 1. Jack de Vries als nieuwe minister president: volstrekte onzin of misschien wel het ei van Columbus?
  Veel meer mens dan Jan Peter Balkenende, net zo sympathiek als Femke Halsema, met het charisma van Wouter Bos in zijn beginperiode, nog slimmer dan Wilders, eerlijker dan Verhagen, meer sociale vaardigheden dan wie dan ook en … hij heeft ook nog de zelfde oren als Obama.
  Maar is is hij wel hard genoeg in het debat of is zijn bijna onhandige opstelling juist zijn grootste troef???
  Wat vinden jullie?

 2. Ik ben dus toch niet de enige die op het idee is gekomen:
  Zojuist op het 20.00 uur NOS nieuws wordt Jack de Vries genoemd als 1 van de potentiele opvolgers van Jan Peter Balkenende.
  Maar…….. het dilemma van Jack is enorm:
  Vertrouweling en rechterhand van Jan Peter, oprecht en eerlijk:
  hoe kun je je dan profileren als het alternatief voor de man die je door dik en dun hebt gesteund?
  De enige manier om uit dit dilemma te komen is de toestemming van Jan Peter zelf. Maar is Jan Peter in staat om zich te realiseren dat de tijd is gekomen om het stokje door te geven. Als Jan Peter het CDA wil redden, dan vermoed ik dat dit het beste moment is. Of Jan Peter wijs genoeg is om zijn macht te kunnen afgeven, dat is de vraag. Het zou hem sieren , maar er zijn hem velen voorgegaan die dat niet voor elkaar hebben gekregen.
  Toch vreemd dat ik nergens iets lees of iets hoor hierover, alsof het een taboe betreft:
  Jack als trouwe rechterhand van Jan Peter kan zich zelf natuurlijk nooit profileren als zijn opvolger omdat hij hierdoor in een loyaliteitsconflict terecht komt. Slechts wanneer Jan Peter hem hiertoe de toestemming geeft zal hij

Reacties zijn gesloten.