1001 innovaties in een innovatie (deel 6)

videotestimonial-0061Harry Schippers en Maarten Arns kunnen al watertanden van genot van het zien van de derde en laatste versie van de Yoghurtshaker (v/h milkshaker). Ooit dachten zij aan een alternatief voor schoolmelk, maar ze hebben nu een product dat veel gezonder is dan de milkshake van McDonald’s, met meer eiwit, 0% vet, echt fruit (geen aroma) en voorzien van ‘Ik kies bewust’-logo.
Ze watertanden ook van de noviteiten in de Yoghurtshaker en binnen hun bedrijfsvoering. ,,We zijn een bedrijf zonder papier en voeren dat heel consequent door. Op basis van barcodes en GPRS regelen we de facturen, controleren we op afstand de houdbaarheidsdatum van de producten in alle apparaten – waar ook ter wereld. Zonder menselijke arbeid kunnen we onze shakers reinigen of een conciërge op een school per sms waarschuwen dat een bepaald product moet worden bijgevuld.’’

Ingebroken
Een anekdote: bij een proefopstelling werd geconstateerd dat ’s ochtends de shaker niet volgens de geldende normen schoon was. Arns en Schippers bezwoeren dat dit onmogelijk kon en dat mogelijk ’s nachts was ingebroken om een yoghurtshaker te gebruiken. In de loop van de volgende ochtend bleek tot verbijstering van alle betrokkenen een bewaker een yoghurtshaker genuttigd te hebben en de beker in de prullenbak achter gelaten te hebben als bewijs…
Overigens wordt naast de XL versie van de Yoghurtshaker ook een tabletop versie voor de fast service restaurants gemaakt en wordt er al gesproken over andere toepassingen van enkele gepatenteerde technieken in de apparatuur.
De vooruitzichten zijn enorm, maar de eerste euro is nog niet binnen…

Morgen het laatste deel: The (next) dream