Ook de Achterhoek heeft zijn Bill Gates!

videotestimonial-004Bill Gates, oprichter van Microsoft, startte zijn bedrijf ooit in een garage en groeide uit tot de meest toonaangevende softwareleverancier. Maarten Arns (33) en Harry Schippers (45) zouden in hun sector wel eens de Bill Gates van de Achterhoek kunnen worden.
Als inspiratiebron voor de huidige en toekomstige deelnemers aan de MKB Innovatie Top 100 vertellen zij deze week in een zevendelige serie over hun droom die in 2011 gaat uitkomen: de verovering van de wereld met hun zuivelproduct. Vijf jaar geleden eindigde zij met hun toenmalige innovatie The Shake Factory op de 39ste plaats in de MKB Innovatie Top 100

Vandaag deel I: I have a dream (2005)
Pas vijf jaar geleden aan de keukentafel in een boerderij van het ouderlijke huis van Maarten Arns in Zevenaar schudde Harry Schippers uit Wierden voor het eerst de hand van zijn huidige compagnon. Schippers leidde een melkmachinefabriek maar zag marktkansen voor een verstapmachine van melk dat hem werd aangeboden. Hij kreeg daarbij de tip eens te praten met ene Arns, een boerenzoon die op verdienstelijke manier de zuivelproducten van zijn ouders (geiten, koeien en later buffels) verkocht. Arns credo was: Ik wil met mijn ouders anders zijn dan de rest, want alleen met bijzondere producten valt nog een boterham te verdienen als boer.

Baan opgezegd
Drie maanden later na de eerste ontmoeting besloten Harry Schippers en Maarten Arns hun baan op te zeggen en zich volledig te richten op hun Shake Factory. ,,We wilden kinderen op school minder cola laten drinken en ze verleiden met een hip milkshakeproduct dat leuker is dan schoolmelk. Onze droom was dat onze apparaten binnen vijf jaar verspreid over de Benelux op scholen zouden staan.’’
Samen met Syntens werd een bureau ingeschakeld om de jongerenmarkt te veroveren. Van de hele droom is uiteindelijk weinig terecht gekomen. Maar het prototype sprak de jury van de MKB Innovatie Top 100 direct aan. Een klassering in de top 100 was een feit, maar er was nog geen euro verdiend.
Morgen: hoe financier je je droom?