Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met boerenverstand

83008Een paar keer per maand nodig ik mijzelf uit maar meestal word ik zelf geïnviteerd voor een gesprek over Ondernemen (innoveren). Onlangs was ik op bezoek bij Leontine Vreeke (Sea City Lady) in Rotterdam. Zij wilde het graag hebben over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met boerenverstand.
Meestal wordt daarbij gedacht aan groene energie, dubbelzijdig printen en cradle-to-cradle.

Leontine, een levenslustige Surinaamse die met haar aanstekelijke lach elke ondernemer een glimlach bezorgt, laat zich vooral uitdagen hoe MVO zich kan vertalen in meer en betere winstgevendheid op het gebied van huisvesting, productieproces en de mensen. Ze werkt nu voor een keten van supermarkten en ziet dat haar verhaal aanslaat. Ze heeft er al een boek over geschreven (want dan tel je mee!), treedt regelmatig op als spreker (want dan wordt er naar je geluisterd) en blogt er over (want dan wordt haar visie beter uitgedragen).

Bijgaand een kort video gesprekje over haar werk en aanpak: http://www.youtube.com/watch?v=Dkivft9_eWQ